Tunnetko standardin ISO 31030?

Kansainvälisen liikematkailun odotetaan pian ylittävän koronapandemiaa edeltävä aika. Erilaiset epävarmuustekijät, kuten geopoliittisten jännitteet sekä terveys- ja turvallisuusongelmat ovat kuitenkin lisääntyneet ja matkustamisen riskienhallinnan tarve on kasvanut. Kansainvälinen standardointijärjestö (ISO) on kehittänyt ISO 31030 -ohjestandardin, jonka tarkoituksena on auttaa yrityksiä luomaan ja ylläpitämään tehokkaita matkariskien hallintaohjelmia.

Vuonna 2021 käyttöönotettu standardi räätälöitiin vastaamaan organisaatioiden ja työntekijöiden haasteisiin liikematkoilla. ISO 31030 - tarjoaa järjestelmällisen ja ennakoivan lähestymistavan riskien tunnistamiseen, arviointiin ja hallintaan. Tämä tekee siitä hyödyllisen työkalun yrityksille, jotka haluavat täyttää huolenpitovelvoitteensa (duty of care) ja turvata työntekijänsä myös liikematkoilla.

Neljä keskeistä osa-aluetta

ISO 31030 -standardin avulla yritykset saavat kattavan käsityksen mahdollisista riskeistä, joita työntekijät voivat kohdata liikematkoilla. Riskien tunteminen mahdollistaa ennakoivien toimenpiteiden toteuttamisen näiden riskien vähentämiseksi. Tämän standardin noudattaminen varmistaa myös, että yritykset täyttävät huolellisuusvelvoitteet, jotka on asetettu Euroopan unionin oikeudellisissa kehyksissä ja alan määräyksissä. Vaatimustenmukaisuus parantaa yrityksen mainetta vastuullisena työnantajana.

  1. Riippumaton arviointi: ISO 31030 -standardin noudattaminen osoittaa, että yritys asettaa työntekijöiden turvallisuuden prioriteetiksi myös liikematkustamisessa. Säännöllinen arviointi vahvuuksien ja heikkouksien tunnistamiseksi auttaa ohjaamaan tulevaa kehitystä ja parannuksia.
  2. Riskinarviointi ja suunnittelu: ISO 31030 -standardi korostaa perusteellisen riskinarvioinnin merkitystä ennen matkaa ja sen aikana. Tähän sisältyy poliittisen vakauden, terveysriskien, maaliikenteen, majoituksen valinnan, luonnonkatastrofien ja muiden mahdollisten vaarojen arviointi. Näiden tietojen avulla yritykset voivat kehittää kattavia riskienhallintasuunnitelmia, ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä ja varautumisstrategioita.
  3. Huolenpitovelvollisuus: ISO 31030 korostaa työnantajan vastuuta matkustavia työntekijöitä kohtaan. Tähän sisältyy asianmukaisten tietojen ja koulutuksen tarjoaminen ennen matkaa sekä tukijärjestelmien tarjoaminen matkustajien auttamiseksi hätätilanteissa. Näin yritykset osoittavat sitoutumisensa työntekijöiden hyvinvointiin ja minimoivat mahdolliset oikeudelliset ja maineeseen liittyvät riskit.
  4. Viestintä ja seuranta: Standardi korostaa selkeiden viestintäkanavien merkitystä työnantajien ja matkustajien välillä. Matkasuunnitelmien säännöllinen seuranta antaa yrityksille mahdollisuuden pysyä ajan tasalla työntekijöidensä olinpaikasta ja hyvinvoinnista, mikä mahdollistaa oikea-aikaisen puuttumisen hätätilanteissa. Tehokkaat viestintäprotokollat mahdollistavat myös kriittisten tietojen nopean jakamisen matkustajille, mikäli tilanteet kehittyvät nopeasti.

Hyvin jäsennelty matkariskien hallintaohjelma antaa yrityksille järjestelmällisen tavan hallita mahdollisia kriisitilanteita. Tämä mahdollistaa nopean päätöksenteon ja koordinoidun toiminnan, minimoi häiriöt ja varmistaa työntekijöiden turvallisuuden kriisin kohdatessa.

Standardi on yrityksesi etu

ISO 31030 -standardin käyttöönotto ei ainoastaan suojaa työntekijöitä, vaan myös edistää turvallisuuden ja vastuullisuuden kulttuuria ja vahvistaa yrityksen mainetta huolehtivana ja eettisenä työnantajana. If aloitti keväällä 2023 yhteistyön Falck Global Assistancen (FGA) kanssa, joka on maailmanlaajuinen yritys. FGA tarjoaa valikoiman ISO 31030 -standardin mukaisia palveluja hätäapu-, terveydenhuolto- ja avustussektoreilla.

Hätäapu on tärkeä osa Ifin matkavakuutuspalvelua. Olemme huolehtineet matkailijoista ympäri maailmaa jo yli 30 vuoden ajan. Kumppanuus FGA:n kanssa vahvistaa entisestään kykyämme tarjota maailmanluokan palveluita asiakasyrityksillemme.

Ota yhteyttä yrityksenne yhteyshenkilöön Ifissä, mikäli sinulla on kysyttävää ISO 31030 -ohjestandardista tai matkariskien hallinnasta. Annamme mielellämme lisätietoja riskienhallintapalveluumme kuuluvista asiantuntijapalveluista ja verkkokoulutuksista!

Falck Global Assistance tarjoaa kattavan valikoiman ISO 31030 -standardin mukaisia palveluja, jotka kattavat terveydenhuollon, hätäavun ja matkariskien hallinnan. Tarjontaan kuuluu:

  • Matkaturvallisuustiedotteet
  • 24/7 päivystys
  • Turvallisuusvalvonta etänä
  • Turvallisuuskoulutus ja -valmius
  • Kriisinhallinnan tuki
  • Päivystävä turvallisuuspalvelu
  • Turvallisuus ja kriisinhallinta
  • Päivystävä ensiapupalvelu
  • Etälääkäripalvelut
  • Terveydenhoitopalvelu
  • Matka-apu
  • Kansainvälinen potilastuki

Jos yrityksesi on kiinnostunut uudesta ISO 31030 -standardista tai matkustusriskien hallintaohjelman parantamisesta tai perustamisesta, ota yhteyttä Falck Global Assistance.


Written by

Artikkeli on kirjoitettu Ifin ja FGA:n yhteistyönä.

Luitko jo nämä artikkelit