If satsar på sjukvårdsförsäkring - anställer Kristina Ström Olsson som hälsostrateg

På If pågår stora satsningar inom personförsäkringar och som ett led i detta är vi glada att kunna välkomna Kristina Ström Olsson.

Kristina kommer att arbeta som nordisk hälsostrateg vilket bland annat innebär strategiskt arbete med sjukvårdsförsäkringar, både internt och externt.

”Ingen är bättre än Kristina Ström Olsson på att navigera i det politiska landskapet kring privata vårdförsäkringar. Vi har givetvis ett ansvar att erbjuda våra kunder de bästa produkterna, men också gentemot samhället genom att hjälpa politiker och andra beslutsfattare att ta informerade beslut. Här är Kristina en mycket kunnig och engagerad kunskapskälla”, säger Jon Berge, nordiskt ansvarig för externkommunikation.

Kristina Ström Olsson

Rollen som hälsostrateg kommer att knyta ihop våra olika affärsområden privat och företag/industri, och Kristina kommer att jobba aktivt med allt ifrån externa samhällskontakter till produktutveckling.  

Kristina kommer närmast från 5 år i en liknande roll hos Länsförsäkringar och innan dess var hon under 5 år välfärdsexpert på Svensk Försäkring. Kristina brinner för sjukvårdsfrågor och har en djup förståelse för hur den privata sjukvårdsförsäkringen och den offentliga vården samverkar.

”Det är ett vanligt missförstånd att man går före i kön när man har privat sjukvårdsförsäkring. Tvärtom så lämnar man sin plats till nästa på tur när man träder ur den offentliga kön och använder sin sjukvårdsförsäkring. Den offentliga kön är helt enkelt separerad från den privata”, säger Kristina som under hela sin karriär brunnit för ökad hälsa i samhället.

”Jag vill uppmärksamma och stärka kopplingen mellan Ifs trygghetslösningar inom personriskområdet och social hållbarhet. Sjukvårdsförsäkringar har en viktig betydelse för individen men även för att uppnå en långsiktig och stabil samhällsutveckling där vi minskar risker och ökar hälsa, välbefinnande och motståndskraft”, säger Kristina.

I dagsläget har If över 300 000 nordiska kunder med  sjukvårdsförsäkring och vi jobbar hela tiden med att förbättra vårt erbjudande i alla led. Vi är övertygade om att Kristina Ström Olsson kommer att spela en väldigt viktig roll i detta arbete.