Aineeton joululahja henkilöstöllesi Ifistä

Mikä on paras joululahja, jonka yrityksesi on henkilöstölle antanut? Oliko se hyvä kirja, kaunis koriste-esine tai suussasulava suklaa? Joululahja voi olla myös jotain aineetonta, esimerkiksi taloudellista turvaa tarjoava vakuutus, joka auttaa silloin, kun hätä on suurin. Me Ifissä haluamme auttaa sinua huolehtimaan henkilöstöstäsi.

Hyvän joululahjan hankintaan isossa yrityksessä kuluu aikaa, ja päätösten tekeminen voi olla vaikeaa. Olipa päätös lahjatavara, herkkuja tai lahjoitus hyväntekeväisyyteen, valinta ei siltikään aina miellytä kaikkia. Jospa tänä vuonna yrityksenne tekisi hankinnan, jollaista työntekijä ei voi itse hankkia, ja josta on iloa myös joulun jälkeen.

Leikkausturvavakuutus tai vakavan sairauden turva

Ifin joululahjakampanjan avulla voit hoitaa joululahjahankinnan helposti ja kustannustehokkaasti. Kampanjassa on mukana kaksi eri vaihtoehtoa. Tarjoamme yrityksille mahdollisuuden ottaa Ifistä terveysvakuutustuoteperheeseen kuuluvan leikkausturvavakuutuksen tai vakavan sairauden turvan edullisesti ja helposti budjetoitavalla tavalla. Työntekijälle vakuutuksesta saatava hyöty voi olla kymmenien tuhansien eurojen arvoinen.

Leikkausturvavakuutuksella nopeammin takaisin töihin

Terveysvakuutuksen ottamista pohditaan useissa suomalaisissa yrityksissä. Julkisen terveydenhuollon leikkausjonot ovat pitkiä ja koronan myötä odotusaika venyy usein yli puolen vuoden pituiseksi.

Oletko laskenut, mitä yhden työntekijän jonottaminen leikkaukseen maksaa yrityksellesi? Poissaolokustannuksia laskettaessa yllättävät välilliset kulut ja se, kuinka työntekijän poissaolo vaikuttaa muiden henkilöiden työtehoon. Tyypillisesti välillisten kustannusten määrä on arvioitu 3–4 kertaiseksi välittömiin kustannuksiin verrattuna.

Pitkä jonotusaika ja mahdollinen työkyvyttömyys voi olla työntekijälle ja hänen läheisilleen raskasta. Varmuus siitä, että leikkaukseen voi päästä yksityiselle puolelle jopa viikon sisällä, on helpottava tieto silloin, kun kyse on terveydestä.

Leikkausturva on vakuutus

  • jollaista työntekijä ei voi itse hankkia
  • jossa vakuutetuille ei tehdä terveysselvityksiä, joten vakuutukseen ei tule aiemmasta sairaushistoriasta johtuvia henkilökohtaisia rajoituksia
  • joka kattaa ns. vanhat sairaudet, eli vakuutuksesta ei rajata pois ennen vakuutuksen piiriin tuloa alkaneita sairauksia tai sattuneita tapaturmia
  • joka on voimassa 75-vuotiaaksi saakka
  • joka on veroton etuus, kun vakuutus on otettu koko henkilöstölle.

Vakavan sairauden turva

Toinen vaihtoehto kampanjassamme on vakavan sairauden turva. Vakavan sairauden kohdatessa elämän prioriteetit saattavat muuttua täysin. Työnteko voi estyä, energia täytyy keskittää paranemiseen ja tilanne voi aiheuttaa myös taloudellisia haasteita. Työnantaja voi olla tilanteessa ratkaisevana tukena, jos hän on vakuuttanut työntekijänsä vakavan sairauden turvalla. Esimerkiksi 30 000 euron kertakorvauksesta voi olla apua pitkäksi aikaa.

Vakavan sairauden turva kattaa yhdeksän tyypillistä vakavan sairauden ja vamman muotoa, kuten syövän, sydänkohtauksen, aivoverenvuodon ja vakavan palovamman.  

Vakavan sairauden turva on

  • voimassa 65-vuotiaaksi saakka
  • veroton etuus, kun vakuutus on otettu koko henkilöstölle
  • vakuutus, josta maksetaan sovittu kertakorvaus silloin, kun työntekijällä todetaan vakuutusehtojen mukainen vakava sairaus vakuutuksen voimaantulon jälkeen (ei kata ns. vanhoja sairauksia).

Työntekijä voi käyttää verovapaan kertakorvauksen haluamallaan tavalla esimerkiksi osana kuntouttamista, arkisten menojen kattamiseen sairauspoissaolon aikana tai elämästä nauttimiseen sitten, kun sairaus on selätetty.

Terveysvakuutuksen hyödyt

Yrityksessäsi on ehkä jo tiedostettu sairauskuluvakuutusten edut, mutta uuden henkilöstöedun tarjoaminen voi mietityttää esimerkiksi siksi, että haluatte varmistua vakuutuksen hyödyistä ennen sitoutumista vuosiksi eteenpäin. Ennen vakuutuksen ottamista kannattaa käydä läpi henkilöstöhallinnossa seurattavat tunnusluvut ja tarkastella niiden kehitystä vakuutusyhtiön kanssa säännöllisesti. Yrityksellä on mahdollisuus arvioida vakuutuksen hyödyllisyys vuosittain.

Hyvä vakuutusturva on rekrytointivaltti ja lisää henkilöstön sitoutumista. Suomessa vain noin puolella miljoonalla aikuisella on henkilökohtainen sairauskuluvakuutus, joten suuri osa suomalaisista työntekijöistä joutuu leikkaushoitoa tarvitessaan turvautumaan julkisen puolen palveluihin, sillä harvalla säästöt riittävät tuhansien eurojen leikkauskulujen kattamiseen.

Se, miten ihmiset sairastavat, on yksilöllistä. On ihmisiä, joilla ei ole ollut kymmeneen vuoteen yhtään sairauspoissaoloa, mutta nämä henkilöt eivät ole enemmistö. Yleensä vakuutuksesta saatava hyöty on kiistaton. Työntekijät pääsevät takaisin työhön nopeammin, organisaatio voi paremmin ja työntekijöiden terveydentilasta saatava työterveyshuollon tilastoja täydentävä vahinkotilasto antaa henkilöstöhallinnolle paremmat eväät henkilöstöstä huolehtimiseen.

Vakuutuksesta saatava taloudellinen turva parantaa työnantajamielikuvaa ja on osana täydentämässä työnantajan huolenpitovelvoitetta. Kaikki nämä tekijät tarkoittavat yleensä sitä, että kun turva on hankittu, yritys hyvin harvoin siitä luopuu.

Pyydä tarjous

Vakuuttiko edellä kerrottu sinut? Tarjoamme kyseiset vakuutukset kampanja-aikanamme erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Jos yrityksessäsi on mietitty terveysvakuutuksen ottamista, nyt on oikea hetki. Kerromme mielellämme myös muista henkilövakuutusratkaisuistamme.

Ota yhteyttä yhteyshenkilöösi Ifissä tai laita viestiä osoitteeseen iftravel@if.fi niin kerromme lisää.

Ystävällisin terveisin
Seija Tolvanen
henkilövakuutusasiantuntija