Hybridityön järjestäminen ja vakuutukset

Hybridityöstä on tulossa usealla alalla uusi normaali. Hybridityöllä tarkoitetaan monipaikkaista työtä, jota tehdään säännöllisesti sekä työpaikalla että sen ulkopuolella, kuten kotona.

Parhaimmillaan hybridityö antaa yrityksille hienon mahdollisuuden yhdistää lähi- ja etätyön parhaat puolet joustavalla tavalla, jossa sekä työnantaja että työntekijä hyötyvät.

Hybridityö mahdollistaa työskentelypaikan valinnan ja työn rytmityksen tehtävän luonteen mukaan, mikä tutkitusti parantaa niin työtehoa, tuottavuutta kuin työtyytyväisyyttäkin. Joustava hybridimalli mahdollistaa työn ja vapaa-ajan paremman yhteensovittamisen ja toimii monessa yrityksessä jo nyt rekrytointivalttina.

Hybridityön huolellinen suunnittelu kannattaa

Hybridityön toteutukseen liittyy useita käytännön asioita, joiden huolellinen suunnittelu auttaa luomaan kullekin yritykselle sopivan toimintamallin. Raamit hybridityön toteutukselle antaa työelämän lainsäädäntö, joka on luonnollisesti voimassa työn tekopaikasta riippumatta.

Yrityksessä on hyvä miettiä yhteiset säännöt esimerkiksi sille, millaisiin työtehtäviin hybridityöskentely sopii, missä etätyötä on lupa tehdä ja millainen rytmitys tukee organisaation tavoitteita ja työntekijöiden hyvinvointia. Suunniteltavien asioiden listalle päätyvät usein myös etätyöergonomian, yhteisöllisyyden ja hybridityön johtamisen tukeminen sekä hybridityötä tukevien terveys- ja hyvinvointipalveluiden kartoittaminen ja järjestäminen.

Lue lisää hybridityön järjestämiseen liittyvistä käytännön asioista, eduista ja haasteista osoitteessa if.fi/hybridityo.

Työtapaturmavakuutus hybridityömallissa?

Kaikille työllistäville yrityksille pakollinen työtapaturmavakuutus korvaa etätyössä sattuneita tapaturmia huomattavasti suppeammin kuin varsinaisella työpaikalla sattuneita. Ainoastaan tiukasti työn tekemiseen liittyvät tapaturmat korvataan. Esimerkiksi tauoilla sattuneet vahingot eivät kuulu työtapaturmavakuutuksen piiriin silloin, kun työtä tehdään kotikonttorilla.

Myös moni muu etätyöpäivän aikana sattunut tapaturma rajautuu etätyössä työtapaturmavakuutuksen ulkopuolelle siksi, ettei tapaturmaan johtanut tilanne ole liittynyt suoraan työn tekemiseen. Tämä rajaus tulee laista ja on yhteinen kaikille vakuutusyhtiöille.

Miten varmistan riittävän turvan hybridityötä tekevälle henkilöstölleni?

Lakisääteistä turvaa voi onneksi täydentää vapaaehtoisilla henkilövakuutuksilla. Valikoimaamme kuuluu suosittu etätyövakuutus, joka kattaa kaikki etätyössä sattuvat tapaturmat – myös silloin kun etätyöpäivän taukojumppa johtaa pöydän jalkaan kompastumiseen tai veitsi lipsahtaa sormeen lounasta valmistaessa.

Laajempi vaihtoehto on koko vapaa-ajan kattava tapaturmavakuutus, joilla turvaat työntekijäsi tapaturmien varalta niin liukkailla lenkkipoluilla kuin kesämökilläkin. Jos haluat vakuuttaa tapaturmien lisäksi myös sairaudet, voimme tarjota kattavaa terveysvakuutusta, josta räätälöimme yrityksesi työterveyspalveluihin sopivan kokonaisuuden ilman päällekkäisyyksiä.

Kysy lisää hybridityötä tukevista vakuutusratkaisuista

Me Ifissä teemme myös hybridityötä ja ymmärrämme siihen liittyvät tarpeet. Olemme rinnallasi, kun työn tekemisen malli muuttuu ja varmistamme, että henkilöstösi on kaikissa tilanteissa oikein vakuutettu. Tarjoamamme palvelun avulla voit helposti kartoittaa hybridityön tekemisen edellytyksiä ja tarpeita yrityksessäsi sekä valita niitä tukevan vakuutusratkaisun.

Ota yhteyttä Ifin yhteyshenkilöösi tai lähetä meille viesti tällä lomakkeella.

Suvi Ranki
tuotekehittäjä

Luitko jo nämä?