Kesälomalaisen vakuutusturva

Kesä on pian täällä ja mukavan puuhastelun lisäksi vahinkojakin sattuu.

Kesälomakausi lähestyy. On aika kaivaa grillit ja pyörät esille sekä laskea vene vesille. Terassi kaipaa taas öljyä ja moottoripyöräkin uutta vakuutusta. Kun edessä on paljon aktiivista puuhaa, myös vahinkojen ja tapaturmien riski kasvaa.

Vahingon sattuessa julkiset terveyspalvelut toimivat Suomessa yleensä hyvin. Koronapandemia sekä hoitajien lakko ovat kuitenkin tuoneet hoidon saamiseen yllättäviä haasteita, varsinkin jos kyse ei ole kiireellistä hoitoa vaativasta toimenpiteestä. Yksityisen terveydenhuollon hoidosta voi puolestaan joutua maksamaan huomattavia summia.

Vakuutuksella lisäturvaa loma-ajaksi

Työnantaja voi turvata työntekijöittensä loma-aikaa ottamalla lakisääteisten vakuutusten lisäksi vapaaehtoisia vakuutuksia. Vakuutukset kattavat erilaisia vapaa-ajalla sattuvia tapaturmia ja sairauksia. Parhaimmillaan vapaa-ajan tapaturmavakuutuksista katetaan vahingon sattuessa ansionmenetyskorvauksia lähes samoin periaattein kuin työtapaturmavakuutuksesta.

Hieman suppeammalla turvallakin korvattaviksi tulee vahingoista aiheutuneet sairaanhoitokulut sovittuun vakuutusmäärään saakka sekä mahdolliset kertakorvaukset, jos kyseessä on vakava tapaturma.

Muista myös matkavakuutus

Työnantajan ottaman vakuutusturvan lisäksi jokainen voi täydentää omaa vakuutusturvaansa henkilökohtaisilla vakuutuksilla. Ulkomaille suuntautuvilla lomareissuilla kannattaa ehdottomasti ottaa matkavakuutus, ja siitä on turvaa myös kotimaan matkailijoille.

Matkavakuutusta valittaessa kannattaa varmistaa, korvaako vakuutus myös esimerkiksi koronavirustaudista aiheutuvat vahingot.

Hyvä vakuutusturva houkuttelee työntekijöitä

Aina ei tule ajatelleeksi, että vapaa-ajan vakuutukset ovat myös erinomainen keino sitouttaa työntekijöitä auto- ja lounasetujen lisäksi. Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää työntekijöille sopivista vakuutuksista, ota meihin yhteyttä ja saat asiantuntijoidemme neuvoja vakuutusratkaisuihin liittyen.

Kysy lisää

Lisätietoja saat asiakaspäälliköltäsi tai asiantuntijoiltamme. Ota yhteyttä.

Jouni Pekkala
Senior Underwriter, If

Muut uutiskirjeen 2/2022 artikkelit