Ifin kokonaisvaltainen vahinkokäsittely jouduttaa hoitoon pääsyä ja työhön palaamista

Ari Asentaja kantaa painavia laatikoita ja törmää tehtaalla epähuomiossa ovenkarmiin. Laatikko lipsahtaa Arin käsistä ja tipahtaa lattialle. Olkapäätä alkaa särkeä, mutta Ari jatkaa töitä ja päättää ajatella lääkärissäkäyntiä seuraavana päivänä.

Yöllä olkapää vaivaa Aria. Aamulla hän soittaa työterveyshuoltoon ja saa onneksi ajan työterveyslääkärille jo muutaman tunnin kuluttua.  Työterveyslääkäri toteaa Arin olkapäässä ison mustelman sekä hienoista liikerajoitusta. Lääkäri määrää kipuun tulehduskipulääkettä ja kirjoittaa muutaman päivän sairauslomaa, koska Arin työ on melko fyysistä, eikä työskentely kipeällä olkapäällä onnistu. 

Vahinkoilmoituksen jälkeen erikoislääkärille

Ari Asentaja ilmoittaa esimiehelle tilanteestaan, ja Eeva Esimies tekee jo puhelun aikana tapaturmailmoituksen yrityksen intranetin kautta. Näin tiedot tulevat kerralla oikein! Ari saa Eevalta vahinkonumeron, jonka avulla hän voi ilmoittaa tapaturmasta aiheutuneet kulut internetin kuluhakemuksen avulla vakuutusyhtiöön.

Arin olkapää ei parane, vaan tilanne menee huonommaksi. Sairausloman päätyttyä työterveyslääkäri ohjaa Arin Ifin sopimuskumppanin kautta  jatkotutkimuksiin ortopedin vastaanotolle. Vastaanottoaika järjestyi Ifin sopimuskumppanilta jo samalle päivälle. Ortopedin mukaan olkapäähän olisi hyvä tehdä magneettitutkimus, johon Ari sai ajan muutaman päivän päähän.

Ovenkarmiin törmäyksestä aiheutunut lyhyt sairausloma, kipulääkkeet ja käynti työterveyslääkärillä korvattiin työnantajan työtapaturmavakuutuksesta.

Hoito ja kuntoutus

Magneettikuvasta todetaan, että Arin olkapää vaatii leikkausta. Esiin tullut vaiva ei kuitenkaan ole seurausta tapaturmasta, eikä näin ollen kuulu työtapaturmavakuutuksen korvauksen piiriin. Koska Arin työnantaja on ottanut Ifistä henkilöstölleen Terveysvakuutuksen, voidaan olkapäävamma hoitaa nopeasti Ifin terveyspalvelukumppanilla Terveysvakuutuksen turvin. Näin Arin on mahdollista palata töihin nopeammin. Ilman leikkausta Ari ei olisi pystynyt jatkamaan asentajan työssään, ja julkisen sektorin hoitojonoissa Ari olisi joutunut odottamaan leikkausta useamman kuukauden. 

Leikkauksen jälkeen Arille määrättiin vielä fysioterapiaa, jonka avulla kuntoutuminen alkoi sujua ja saatiin varmistettua olkapään liikkuvuus. Työnantajan ottama Terveysvakuutus kattoi lisäksi fysioterapiasta syntyneet kulut.  Arin arkea helpotti kovasti myös se, että terveyspalvelutoimija laskutti sekä lääkärikäynnit että leikkauksen jälkeisen fysikaalisen hoidon suoraan Ifiltä.

Tiesitkö että

Suurin osa Ifin asiakkaista (92 %) saa myönteisen korvauspäätöksen. Mikäli vahinkoasia ei ole korvattava ensisijaisesta esimerkiksi työtapaturmavakuutuksesta, selvitämme Ifin korvauskäsittelyssä vakuutuksenottajan vakuutusten kokonaistilanteen. Olemme rinnallasi ja hoidamme vahinkoasian kokonaisvaltaisesti mm. vakuutetun työntekijän katkeamattoman hoitoketjun varmistamiseksi.

Pidämme  tärkeänä sitä, että olemme Ifissä tavoitettavissa, silloin kun sinulla on meille asiaa. Korvauspalvelumme puhelinsaatavuus on 96 %, ja vastaamme puheluihin noin 20 sekunnissa. Palvelemme arkisin klo 8-17. Olemme iloisia siitä, että asiakkaamme arvostavat palveluamme. Vuonna 2020 Ifin asiakastyytyväisyysluku (Net Promoter Score) oli 8,8.

Yhteistyökumppaniemme kanssa sovitut terveyspalveluiden palvelulupaukset Ifin asiakkaille kattavat niin kuvantamistutkimukset kuin toimenpiteetkin. Leikkaukseen pääsee yleensä jo viikon sisällä. Nopea hoitoon pääsy ennaltaehkäisee pitkiä sairauspoissaoloja ja vähentää siten sairauslomista aiheutuvia kustannuksia.

Henna-Leena Helavuori
Claims Manager, If

Yhden henkilön sairauspoissaolopäivän kustannus riippuu työtehtävästä, mutta se voi hyvin olla noin 400 euroa!

Tutustu poissaololaskuriin