Exempel på en skada

Skadan har inträffat på riktigt men namnen har ändrats.

Lars är en man i fyrtioårsåldern som tycker om att röra på sig. Han spelar regelbundet tennis och under en träningsmatch mot kollegan Jocke sliter han av sin hälsena.

Lars går akut till läkaren och efter ett par dagar kommer han på att han ska anmäla sin skada till sitt försäkringsbolag. Han ringer in till If och berättar om skadan för skaderegleraren Lena. Lena informerar Lars om att han kan få ersättning för kostnader för läkarbesök och resor när han uppsöker vård för skadan.

Eftersom Lena vet att den här typen av skada kan ta lång tid att läka så får Lars ersättning för sveda och värk på en gång.

Efter ett år har gått så kontaktar Lena Lars igen för att se om det finns kvar besvär från skadan. Lars upplever att han är mer begränsad i fotens rörlighet och läkaren har konstaterat att det kommer att vara så framöver. Efter att Lena har fått ta del av läkarens bedömning så kan hon konstatera att kunden har en mindre bestående nedsättning, så kallad invaliditet. Lars får därför också ersättning för medicinsk invaliditet.