Hammasvakuutus

Uusi rahanarvoinen henkilöstöetu

Suomen Hammaslääkäriliiton mukaan karieksen reikiinnyttämiä hampaita on lähes joka viidennellä aikuisella. Iensairauksia on miehistä kahdella kolmasosalla ja naisista yli puolella. Suun terveys edistää yleisterveyttä ja työkykyä, ja vähentää näin myös poissaoloja. Hammasvakuutuksen avulla työnantaja voi tarjota työntekijöilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden pitää hyvää huolta suun terveydestä.

Hammasvakuutus on etu sekä työnantajalle että työntekijälle

Hyvä suun terveys on olennainen osa hyvinvointia ja yleisterveyttä. Suun piilevät ja krooniset tulehdukset lisäävät riskiä sairastua muihin, vakaviinkin sairauksiin (mm. sydän- ja aivoinfarkti).

Suomen Hammaslääkäriliiton mukaan karieksen reikiinnyttämiä hampaita on lähes joka viidennellä aikuisella. Iensairauksia on miehistä kahdella kolmasosalla ja naisista yli puolella. Jo varhaisessa keski-iässä (30-44v.) iensairaudet ovat yleisiä, naisilla yli 40 prosentilla ja miehillä lähes 60 prosentilla.

Hammasvakuutuksella tarjoat työntekijöillesi ainutlaatuisen mahdollisuuden pitää hyvää huolta suun terveydestä. Samalla pienennät pitkiä poissaoloja aiheuttavien vakavien sairauksien riskiä. Hammasvakuutus on siten etu sekä työntekijälle että työnantajalle.

Miten Hammasvakuutus toimii?

Kun vakuutettu tarvitsee hammashoitoa, hän soittaa Hammasvakuutuksen palvelunumeroon ja varaa ajan hammaslääkärille. Hammashoidon tuottavat maanlaajuiset kumppanimme Hammas Mehiläinen ja Terveystalo.

Hammasvakuutus korvaa yleishammaslääkärin antamaa hammassairauksien ja tapaturmien hoitoa kuten esimerkiksi hampaan paikkauksia ja juurihoitoja. Erikoishammaslääkärin antamaa hoitoa korvataan perustellusta lääketieteellisestä syystä etukäteen hyväksytyissä poikkeustapauksissa. Hammastarkastuksia tai suuhygienistin hoitoa ei korvata.

Vakuutukseen valitaan kalenterivuosikohtainen vakuutusmäärä ja omavastuu. Hoidon kumppani laskuttaa hoidon suoraan Ifiltä ja vakuutettu maksaa vain omavastuun.

Vakuutus on voimassa myös urheiltaessa (riskialttiit lajit ja lisenssinalainen urheilu mukaan lukien). Hammasvakuutusta myönnetään vain ryhmille, joissa on vähintään kaksi henkilöä iältään 15-75-vuotta.

Verovapaa henkilökuntaetu

Työntekijöille Hammasvakuutus on verovapaa henkilökuntaetu, jos vakuutus on otettu saman sisältöisenä koko henkilöstölle. Jos vakuuttaa rajatun ryhmän esim. avainhenkilöt tai johtoryhmän, verottomuuden edellytykset eivät täyty ja vakuutusmaksu katsotaan verotettavaksi ansiotuloksi.

Jos työntekijällä on samaan aikaan työnantajan ottama terveysvakuutus, säilyy verovapaus, kun etujen yhteenlaskettu määrä säilyy kohtuullisena. Verottaja pitää kohtuullisuuden rajana 1000 euron vakuutusmaksua vakuutettua henkilöä kohti.

Lue lisää Hammasvakuutuksesta

Pyydä tarjous

Kiinnostuitko Hammasvakuutuksesta?

Ota yhteys Ifin yhteyshenkilöösi tai lähetä meille viesti tällä lomakkeella.

Teemme mielellämme tarjouksen yrityksellesi.

Siru Pyykkö
henkilövakuutusasiantuntija